Foto: Lene Esthave
Foto: Lene Esthave
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 08 / 2015

Langt væk – fra hvad?

Vibe Klarup Voetmann forlod en direktørpost og rykkede med tre døtre fra Amager til et sommersmukt Sønderborg, da ægtefællen fik job på Danfoss. Det har ikke været så svært at flytte familien. Til gengæld har det været svært at finde et nyt job.
tekst Sidsel Boye

Vibe Klarup Voetmann er gift med en public affairs-ekspert, der har arbejdet for store internationale virksomheder, og derfor har det været en del af parrets overvejelser, at de på et tidspunkt skulle forlade Amager til fordel for en udstationering i Kina eller USA. Men når det kom til stykket, var det hver gang Vibe, der sagde nej, fordi hun netop selv havde  godt gang i karrieren. Sådan var det, indtil hun på et tidspunkt gjorde op med sig selv, at næste gang lejlighed bød sig, ville hun sige ja. Det kunne jo være, det blev New York …

Men det blev så Sønderborg og et job i Danfoss-koncernen. Så for lidt over et år siden rykkede familien inklusive tre døtre på 9, 11 og 13 år til Als, og i dag kalder Vibe Klarup Voetmann flytningen et sjovt familieprojekt:

– Når man skal flytte tre piger fra et glad og positivt liv og en god skole, bliver man nødt til at have noget at handle med, og der blev handlet ret kraftigt. Jeg kom til at love en hest, tre marsvin og en ørkenrotte i den fase. Men ellers har det mest handlet om at tackle usikkerhed og bekymring og udstråle tro på, at det er sjovt at tage på nye eventyr. Og så er der i øvrigt intet så smukt som Sønderborg om sommeren.

Skriv hvad du søger