Foto: Hung Tien Vu
Foto: Hung Tien Vu
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2015

SR-flertal vil forlænge dagpengeperioden

Mens det kommunale R-bagland er godt tilfreds med de nuværende to år, ønsker deres socialdemokratiske kolleger en dagpengereform, viser rundspørge.
tekst Mads Brandsen

Splittelsen er til at få øje på blandt regeringspartiernes byrådsmedlemmer. For lige så solid opbakningen er til den nuværende dagpengeperiode blandt Radikale Venstres repræsentanter i kommunerne, lige så tydeligt er det, at det store flertal blandt Socialdemokraternes byrådsmedlemmer vil gøre op med den nuværende dagpengeperiode på to år.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2015_DK-7___Side-9-1_263.jpg

I en rundspørge, som Danske Kommuner har foretaget blandt de 835 byrådsmedlemmer, der i 2013 blev valgt for liste A eller liste B, svarer 84 procent af de radikale byrådsmedlemmer, at dagpengeperioden fortsat bør være to år, mens det blandt Socialdemokraterne kun er 35 procent. 41 procent af S-medlemmerne svarer, at de ønsker en dagpengeperiode på fire år, mens 24 procent ønsker noget helt andet. En af dem er tidligere borgmester i Randers Henning Jensen Nyhuus (S), der går ind for at tilpasse periodens længde efter samfundsøkonomiens tilstand. 

Skriv hvad du søger