Foto: Jakob Carlsen
Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 04 / 2015

Jeg fik bekræftet mit had

Han har været kriminel det meste af sit liv. Og kom i fængsel første gang kort tid efter sin 15-års fødselsdag. Men i dag er Markus gift og lever takket være en mentor et liv uden kriminalitet.
tekst Ole Obitsø

Det er den 2. juni 2004. En dag, Abd al-Salam Markus aldrig glemmer. Solen skinner, og han glæder sig, fordi han senere skal ud at køre gokart med sine venner og foreningen Gadepiloterne. Markus er lige blevet 15 år og er vild med fart og spænding. Det skal nok blive fedt.

Men han kommer aldrig ud at køre gokart.

I stedet drejer Abd al-Salam Markus’ liv den dag endegyldigt over i en vejbane, han med over 130 kilometer i timen bliver på de næste ni år. En vejbane, han allerede har bevæget sig i nærheden af flere gange på trods af kraftige advarsler fra politiet, pædagoger, skolelærere og familie. Han er flere gange flygtet fra politiet med sine venner, har været oppe at slås og lavet masser af ballade. Sammen med kammeraterne ryger han også hash. Markus var den første af dem, som købte det på Christiania, fordi han er højest. I skolen har han i flere år følt, at han ikke passer ind. At lærerne konstant ser ned på ham og har stemplet ham som en ballademager.

Skriv hvad du søger