Foto: Kaare Smith / Polfoto
Foto: Kaare Smith / Polfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 03 / 2015

Stil større krav til rengøring

Der skal fokus på kvalitet i rengøringen, når kommunerne sender rengøringsopgaver i udbud, mener Servicebranchens Arbejdsgiverforening (SBA), for 37 procent af alle offentlige udbud bliver i dag afgjort på pris alene.
tekst Peter Nielsen

Hvert femte barn i femte til ottende klasse går ikke på toilettet i løbet af en skoledag, fortæller en ny kampagne, som SBA står bag. Den skal få politikerne til at fokusere på kvalitet frem for pris på rengøring. 

– Vi vil gerne starte en debat om, at politikerne skal stille større krav til kvaliteten, når man konkurrenceudsætter offentlige opgaver. Der er en grænse for, hvor billig rengøring kan blive. Vi forstår, at det offentlige skal spare, men det går ofte ud over kvaliteten, når der fokuseres ensidigt på pris, siger formand for SBA Finn Vestergaard.

SBA har lavet en rundspørge blandt 175 kommunalpolitikere, som sidder i kommunernes økonomiudvalg, hvor de fleste svarer, at der skal være fokus på pris og kvalitet, når et udbud skal afgøres, og kun to procent svarer, at prisen betyder alt. Men SBA har opgjort, at det er prisen, som afgør 37 procent af alle udbud på serviceområdet i dag.

Skriv hvad du søger