Underleverandører til offshore-sektoren har ansat flere af deltagerne fra ”Flyt til Job”-projektet, som Maria Anglada arbejder med. Foto: Christer Holte
Underleverandører til offshore-sektoren har ansat flere af deltagerne fra ”Flyt til Job”-projektet, som Maria Anglada arbejder med. Foto: Christer Holte
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 02 / 2015

Mexicansk jobagent har succes i Esbjerg

Jobcenter Esbjerg har hyret en mexicansk jobkonsulent, som hjælper offshore­industriens medrejsende ægtefæller i job eller uddannelse. På den måde fastholder kommunen den internationale arbejdskraft og øger sine skatteindtægter.
tekst Peter Nielsen

Esbjerg Havn forsyner i dag Vestkystens havvindmøller og Nordsøens danske oliefelter, og det trækker internationale medarbejdere til off-shoreindustrien i kommunen. Men tilflytterne slår sig ikke ned permanent, hvis deres ægtefælle ikke finder arbejde. Derfor har Jobcenter Esbjerg sat projektet ”Flyt til Job” i gang, som hjælper medrejsende ægtefæller og familiesammenførte udlændinge med at finde job eller uddannelse.

Projektets krumtap er jobkonsulent Maria Anglada, som opsøger områdets virksomheder og arrangerer jobsamtaler eller praktik til deltagerne. 29-årige Maria Anglada blev selv familiesammenført med sin danske mand for to år siden, og derfor er hun en kapacitet til at hjælpe med at forstå de mange regler og krav, som de nye danske borgere støder på.

– Det er mit første job i Danmark, og det er en gave at få lov til at hjælpe nye borgere i Danmark samtidig med, at jeg selv kan vælge, hvilke metoder jeg vil bruge, og det er supergodt, siger hun.  

Skriv hvad du søger