Foto: Lasse Kofod / Polfoto
Foto: Lasse Kofod / Polfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 02 / 2015

København åbner to broer

I sidste uge indviede København to nye broer til en samlet pris af 348 millioner. Broerne er en del af ambitionen om at gøre København til verdens bedste cykelby.
tekst Tom Ekeroth

Med indvielsen af Trangravsbroen og Proviantbroen kom København nærmere ambitionen om at være verdens bedste cykelby. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enh.), som indviede broerne, siger:

– Havnen er en stor rekreativ gevinst for byen, men den er en udfordring for vores arbejde med at få flere til at cykle, da den udgør en barriere, der sender cyklisterne ud på lange omveje. Med vores nye broer får vi bundet byen bedre sammen og gør hele København mere tilgængelig for alle. 

Broerne har tilsammen kostet 348 millioner kroner. A. P. Møller Fonden har doneret i alt 241 millioner kroner til Kanalbroerne og Inderhavnsbroen. Københavns Kommune har betalt 107 millioner kroner. Trangravsbroen er et vigtigt led i den cykelrute, som skal gå ind over Christiania, mens Proviantbroen er en del af en sammenhængende havnepromenade helt fra Slusen i Sydhavnen til Operaen og resten af Holmen mod nord. 

Skriv hvad du søger