Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 35 / 2014

Holst står øverst på Løkkes liste

Politisk kommentator Søs Marie Serup er ret sikker i sin sag. Carl Holst bliver minister i en kommende borgerlig regering. Men ikke nødvendigvis sundhedsminister, lyder vurderingen.

Det ligger lige til højrebenet, at Carl Holst bliver minister i en eventuel ny borgerlig regering efter folketingsvalget næste år. Det vurderer BT’s politiske kommentator, Søs Marie Serup, der er tidligere særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen (V).

– Han kan være ret sikker på at få et opkald fra Lars Løkke Rasmussen. I en ny regering vil man have stor gavn af den erfaring, Carl Holst har med sundhedsområdet fra sin tid som amtsborgmester og regionsrådsformand. Man skal heller ikke underkende hans placering i Venstre. Han har solidt tag i baglandet, ikke mindst den del af baglandet, der gjorde oprør mod Lars Løkke Rasmussen, siger hun.

Prestigetab venter

Ifølge Søs Marie Serup florerer der ikke andre bud på en kommende sundhedsminister, eller måske indenrigs- og sundhedsminister. Men Lars Løkke Rasmussen har overrasket før i sine ministerudnævnelser. Eksempelvis Lykke Friis (V), der trods sin solide erfaring fra universitetsverdenen ikke blev videnskabsminister, men klimaminister.

Skriv hvad du søger