Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 35 / 2014

Flere kommuner er på gave med de ansatte

Over halvdelen af kommunerne giver julegaver til de ansatte, viser en rundspørge fra Danske Kommuner. Det er fornuftigt at give sine medarbejdere et skulderklap, mener forsker og fagforeningsformand.

Efter at finanskrisen formentlig gjorde sit indhug i de kommunale julegavebudgetter, giver flere og flere kommuner nu atter julegaver til medarbejderne. Det viser en rundspørge, som Danske Kommuner har foretaget til kommunernes personaleansvarlige. I 40 ud af de 66 kommuner, der har medvirket i undersøgelsen, får alle eller nogle af medarbejderne julegaver. Sammenlignet med sidste år er yderligere 10 kommuner kommet i gavehumør. Og det er en god idé, mener Frederik Thuesen, der som seniorforsker og programleder ved SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd – har forsket i arbejdsmotivation og i, hvilke værdier vi lægger vægt på i vores arbejdsliv.

– Der er en symbolsk anerkendelse i at give en julegave. Det er et lille klap på skulderen. Det er ikke nødvendigvis selve gaven eller gavens størrelse, der betyder noget, men det, at man føler sig anerkendt som medarbejder, siger Frederik Thuesen, der dog ikke tror, at julegaverne i sig selv har en motiverende effekt på medarbejderne. 

Gaver ikke nok

Julegaverne er heller ikke det, der gør en dårlig arbejdsplads god. Men man skal ikke underkende symbolværdien i gaven, mener han.

Skriv hvad du søger