Foto: Jakob Carlsen
Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 34 / 2014

Middagen skal være hyggelig

Plejepersonalet skal sørge for, at der er noget at tale om ved middagsbordet, hvis de ældre på landets plejehjem skal spise mere. Det er ikke nok, at der er blomster på bordet og kunst på væggene, siger forsker.
tekst Iben Sørensen

Når plejehjemsbeboere dagligt sætter sig til rette i spisestuen på landets plejehjem, er det vigtigt, at der er skabt de bedst mulige rammer. Personalet skal være klar til at sidde ned og spise med beboerne, der skal være tænkt over, hvem der sidder sammen, og der skal livshistorier på banen rundt om middagsbordet. Sådan lyder hovedbudskaberne fra forsknings- og udviklingskonsulent på Professionshøjskolen Metropol Jens Kofod, hvis man vil have de ældre til at spise mere. 

Han har ad flere omgange været på feltarbejde på nogle af landets plejehjem, og han konkluderer, at der mangler fokus på det sociale. 

Jens Kofod peger på, at personalet har brug for kompetenceudvikling, der kan ruste dem bedre til for eksempel at starte en samtale over måltiderne. På den måde kan man skabe mere sociale og rare rammer for beboerne. 

Skriv hvad du søger