Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 34 / 2014

Drømmen der blev ved med at vokse

Historien om Danmarks nye skater-mekka i Haderslev, StreetDome, starter med en ildsjæl, der igennem 10 år nægtede at opgive en drøm om en skatehal. Og den kulminerer med en helt almindelig, dansk chokoladekage med et tykt lag glasur smurt oven på.
tekst Ole Obitsø

En oktoberdag med blå himmel og byfest stod en gruppe unge knægte pludselig foran Morten Hansen. Det var på mange måder en af de bedste dage i hans liv. På havnen i Haderslev var han som grundlægger i centrum for indvielsen af byens nye, 35 millioner kroner dyre kulturhus og skatehal, StreetDome, et af Nordeuropas største anlæg til gadeidræt.

Foran åbningsscenen i skatehallen – en stor igloformet kuppel med parkourbane, skatepark og klatrevæg omkring sig – stod flere hundrede mennesker, og ved siden af Morten Hansen knejsede nogle af verdens bedste skatere, blandt andre den danske verdensstjerne Rune Glifberg. Et øjeblik i ”det høje luftlag”, som Morten Hansen kalder det.

Og så stod der altså også lige en flok drenge midt i det hele. Endda med en chokoladekage i hænderne. Dem vender vi tilbage til.

Når far giver lov

Skriv hvad du søger