Foto: Christian Lindgren / Scanpix
Foto: Christian Lindgren / Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 33 / 2014

Borgerservice-chefer trækker det gule kort

Borgerservice-cheferne mener, at det gule sygesikringskort kommer ud af kontrol og i stigende omfang kan blive misbrugt, når Udbetaling Danmark til maj skal overtage håndteringen af det gule sygesikringskort til arbejdstagere fra andre EU-lande.
tekst Sidsel Boye

Det kan blive en dyr omgang for den danske statskasse, at kommunerne skal afgive den håndholdte ekspedition af og kontrollen med det gule danske sygesikringskort, kaldet sundhedskortet, som udstedes midlertidigt til arbejdskraft fra andre europæiske lande.

Sådan lyder advarslen fra formanden for Borgerservice Danmark, Jane Ussing, Vejen Kommune, ved udsigten til det opgavesplit, som fra maj flytter de internationale sygesikringsopgaver til Udbetaling Danmark (UDK).

– Et sundhedskort gælder i et år, og jeg er alvorligt bekymret for, hvordan det vil påvirke statens økonomi, hvis en arbejdstager efter nogle måneders ansættelse i Danmark rejser hjem uden at få  afleveret kortet. Der skal ikke mange hospitalsindlæggelser til, før end det kommer til at koste mere end det, man regner med at spare ved overflytningen til UDK, siger Jane Ussing.

Skriv hvad du søger