Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 32 / 2014

Tema: KV13 - Et år efter

Kirstine Bille (SF) genvandt ikke borgmesterposten på Syddjurs. Men hun bruger stadig størstedelen af tiden på politik og er klar til comeback, hvis lejligheden byder sig. Danske Kommuner har besøgt endnu en eksborgmester og en valgforsker et år efter valget.
tekst

Jeg er klar igen

At tabe borgmesterposten har ikke fået Kirstine Bille (SF) fra Syddjurs til at opgive ævred. Hun er nu tilbage som faglærer, men bruger fortsat størstedelen af sin tid på politik.

Mit glas er altid halvt fyldt

Når man lukker en dør, åbner der sig en anden. Lyngby-Taarbæks tidligere borgmester Søren P. Rasmussen (V) har brugt det sidste år på refleksion – og ser sig stadig om efter job. 

Valgdeltagelse tilbage i verdensklasse

Det kom bag på de fleste, at det ved kommunalvalget sidste år lykkedes at hæve valgdeltagelsen til det højeste niveau i 30 år. Der skal flere kampagner til, mener valgforsker Kasper Møller Hansen, og advarer mod ikke at lære af erfaringen, hvis man vil gøre sig håb om at holde niveauet næste gang.

De største bliver de mindste ved valg

Imens Københavns Kommune havde landets laveste valgdeltagelse ved sidste kommunalvalg, var valgdeltagelsen i top i mange små kommuner. Der er ganske simpelt kortere vej til en høj valgdeltagelse i en lille, homogen kommune.

LÆS OGSÅ Stemmeslugeren siger farvel
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tema: KV13 - Et år efter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger