Alle foto: Bo Amstrup
Alle foto: Bo Amstrup
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 32 / 2014

Jeg er klar igen

At tabe borgmesterposten har ikke fået Kirstine Bille (SF) fra Syddjurs til at opgive ævred. Hun er nu tilbage som faglærer, men bruger fortsat størstedelen af sin tid på politik.

Det var svært at være Kirstine Bille (SF) forud for kommunalvalget for et år siden.

For det første ligger det ikke just til højrebenet at være SF-borgmester i Syddjurs, der bedst kan beskrives som en borgerlig landkommune. Det lykkedes i 2009 i alliance med blandt andet Venstre, men kunne det lade sig gøre igen? Som om det ikke var udfordrende nok, så røg partiet sidste år ud i en landspolitisk turbulens, der næppe gjorde det lettere at beholde nøglerne til hjørnekontoret på rådhuset i Ebeltoft. Det gik da heller ikke. Omvendt var der langt fra tale om nogen nedsmeltning. SF gik 4,6 procent tilbage – svarende til et mandat og er i dag byrådets næststørste parti, kun overgået af Venstre. Det var vigtigt for Kirstine Bille, husker hun.

– Det første, jeg tænkte, var, at det lykkedes os at holde skindet på næsen. Men derefter kom ærgrelsen. Jeg har været enormt glad for at være borgmester, og der var en masse, jeg gerne ville have fulgt til dørs. Det bliver det så også nu, for vi har stort set det samme samarbejdende flertal som før. Bare med modsat førerhund, siger Kirstine Bille.

Byttede poster med V

Skriv hvad du søger