Illustration: Morten Voigt
Illustration: Morten Voigt
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 29 / 2014

Klar, parat, send

1. november bliver det obligatorisk for alle borgere at modtage digital post fra det offentlige. Men er kommunerne klar til at høste effektiviseringsgevinsten på 547 millioner kroner i 2015? Favrskov er nok den kommune, der er længst fremme. Ved hjælp af chokoladeskildpadder og postpoliti er de nået op på at sende 80 procent af posten digitalt.

Så går det løs, eller gør det? Fra 1. november er muligheden der i hvert fald. Samtlige borgere, der er fyldt 15 år, skal være klar til at modtage digital post fra det offentlige. Midt i oktober havde 62,4 procent af de 4,7 millioner mulige danskere aktivt oprettet en digital postkasse. Man kan blive fritaget for den digitale post og bede om forsat at få fysiske breve. Ni procent havde fået enten permanent eller midlertidig fritagelse forrige uge.

It-projektleder Pia Pehrsson og digitaliseringschef Henrik Brix har arbejdet hårdt på at få gjort Favrskov Kommune klar til digital post. Foto: Thomas Søndergård

Digitaliseringsstyrelsen havde i første omgang regnet med, at 20 procent ville ansøge om fritagelse. Men baseret på antallet af ansøgninger, kommunerne havde modtaget i midten af oktober, så vurderer den kampagneansvarlige i styrelsen, Louise Kampmann, at antallet af borgere, der søger om fritagelse, måske nærmere lander på 10 procent. I uge 41 havde 8,7 procent fået fritagelse. 

Skriv hvad du søger