Dykkere, brandtilsyn, hjælpemiddeldepot, sikkerhedsplan for gangbro over den gamle Lillebæltsbro  – det såkaldte Bridgewalking-projekt. Beredskabet rummer flere opgaver, end man lige tænker på i første omgang. Foto: Claus Lunde / Polfoto
Dykkere, brandtilsyn, hjælpemiddeldepot, sikkerhedsplan for gangbro over den gamle Lillebæltsbro – det såkaldte Bridgewalking-projekt. Beredskabet rummer flere opgaver, end man lige tænker på i første omgang. Foto: Claus Lunde / Polfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 26 / 2014

Trekantkommuner i samarbejde om blå blink

Landets 86 kommunale beredskabsenheder skal i det kommende år igennem en større sammenlægningsøvelse. Trekantområdets seks beredskaber har et lille forspring. De har i snart to år været i gang med fusionsdrøftelser.
tekst Rudi Holm

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2014_DK-26___Side-26-1_263.jpg

Seks kommuner i det jysk-fynske trekantområde er i fuld gang med drøftelserne til det, der formentlig ender ud i et stort fælles redningsberedskab for Fredericia, Kolding, Vejle, Billund, Vejen og Middelfart.

Arbejdet med at få de seks kommuners beredskaber fusioneret kan muligvis ses som en udløber af sommerens økonomiaftale, hvor regeringen og KL blev enige om, at landets 86 kommunale beredskabsenheder fra 1. januar 2016 skal lægges sammen og reduceres til 20. Men det er dog ikke tilfældet. For allerede for knap to år siden i 2012 blev de første frivillige indledende skridt til en mulig beredskabsfusion i trekantområdet taget.

Skriv hvad du søger