Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 25 / 2014

Nyborg har gjort det rigtige

Udenrigsministeriet følger det kinesiske eventyr i Nyborg på tæt hold. Kommunen har gjort alt det rigtige, men ikke alle kan gøre dem kunsten efter, lyder vurderingen.

Kim Schultz er projektleder i den del af Udenrigsministeriet, der hedder Invest in Denmark, der arbejder på at fremme investeringer i Danmark og knytter kontakter mellem erhvervsliv og myndigheder i andre lande. Han følger de imponerende resultater, Nyborg på kort tid har skabt i forhold til kinesiske samarbejdspartnere.

– De har gjort det helt rigtige. De har taget imod rigtig mange delegationer. Mange kommuner ville nok føle sig overvældet. Men i Nyborg afsætter de ressourcer til det. Og så er det vigtigt, at de har ansat en professionel konsulent (Dat Ba Luu, red.) og lavet et udvalg, der kan håndtere det professionelt. Han har ageret i Danmark og Kina og har indledt et meget nyttigt samarbejde, siger Kim Schultz.

Han er også glad for, at de i Nyborg har involveret Udenrigsministeriet. Der er blevet arrangeret møder med deltagelse af ministre.

Skriv hvad du søger