Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 19 / 2014

Folkemødet 2014

tekst

Tillykke med Folkemødet, Winni!

Politiker-dyrskue, sommerhøjskole, Klog-festival, Bornholms svar på Hellerup-ugen i Skagen. Folkemødet i Allinge på Bornholm har mange tilnavne, og på fire år har det cementeret sig selv som tradition. 

Hvordan gik dit Folkemøde 2014?

Tre borgmestre løftede i Danske Kommuner nr. 18 sløret for deres forventninger til Folkemødet. Her er deres umiddelbare indtryk efter mødet.

Frivillige vil presse politikerne

Flere frivillige vil også betyde flere advokater for de svageste grupper i samfundet. Og de vil udfordre byrådspolitikerne, lød det på Folkemødet. 

Ministre og Ziegler har magt over skolen

Christine Antorini (S) og Bjarne Corydon (S) har størst indflydelse på folkeskolen, viser en stor magtanalyse, som Cevea har lavet.

LÆS OGSÅ Tema: Fra byrådet

Hvor stort er potentialet?

Dansk Erhverv satte sig for at finde ud af, hvor stort potentialet for effektiviseringer i den offentlige sektor egentlig er.

Alle har ret til en barndom uden druk

Især lærere, pædagoger og sygeplejersker skal blive klogere på, hvordan de skal spotte de signaler, som børn af alkoholikere sender. Af den grund forsøger foreningen TUBA at sprede viden om, hvordan man finder og hjælper børnene. 

Patientforeninger skal på banen i fredstid

Patientforeningerne skal være medspillere, inden konflikter opstår, i stedet for at komme buldrende, når skaden er sket. 

Kommunale topledere skal skifte kurs

En kulturrevolution er på vej i den offentlige forvaltning, mener kommunaldirektørerne. Fra total styring og kontrol skal der nu bedrives tillidsbaseret ledelse for at få mere velfærd for pengene.

LÆS OGSÅ Tema: Borgmestrene og medierne

Sammen om det delte land

Urbanisering og udkantsproblemer var et gennemgående emne på Folkemødet. Realisme prægede diskussionslysten. 

Så gå dog til lægen, mand

Hver gang tre kvinder går til lægen, kommer der kun to mænd. Mænd er sundhedsvæsenets svage køn, og det koster dem dyrt.

Ældre spiser alt for lidt

Mange ældre er så tynde, at det truer deres helbred og koster samfundet milliarder.

Folkemødet 2014 i tal

Besøgstal

Torsdag: Mindst 20.000, fredag: Op mod 30.000, lørdag: 35.000, søndag: 6-7000. I alt omkring 91.000 eller i gennemsnit ca. 22.800 personer per dag. 

Tallene er skønnet af politiet og Folkemødesekretariatet.  

Hashtags

Fra torsdag til fredag blev #fmdk brugt 13.000 gange på de sociale medier (Facebook, Instagram og Twitter). Til sammenligning blev hashtaget for Copenhagen Marathon 2014 brugt 3.500 på en enkelt dag. 17. juni var #fmdk brugt i alt 16.461 gange på Twitter på en måned.

Jobskabelse

Folkemødet giver i alt 33 direkte jobs (56 job totalt i Danmark). Til sammenligning giver Roskildefestivalen omkring 46 direkte jobs (73 job totalt i Danmark) pr. dag.

Folkemødet giver en direkte værditilvækst på omkring 18,1 millioner kroner. Det svarer til én dags effekt på Roskilde Festival, som giver cirka 16,4 millioner

Samlet set kan man ud fra disse tal sige, at der skal lidt over 2 folkemøder til for at skabe effekten af én Roskilde Festival, hvad angår beskæftigelse, og lige omkring 3 folkemøder til for at skabe en værditilvækst svarende til en Roskilde Festival.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Folkemødet 2014 Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger