Foto: John Jedbo / Polfoto
Foto: John Jedbo / Polfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 16 / 2014

Manglende akademikertække er en skrøne

Det er ikke noget problem at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til yderkommunerne. De mindre kommuner kan tilbyde noget, som de store ikke kan, mener kommunaldirektør i Lemvig.

Det er ikke svært at få akademikerne til at rykke teltpælene op og flytte til de yderste egne af Danmark. Ikke i Lemvig, i hvert fald. 

– Jeg tror, det er lidt et spøgelse, der lever i storbyerne, men ikke i praksis. Dengang Udbetaling Danmark skulle etableres i Holstebro, sagde nogle, at det ville blive umuligt at få kvalificeret arbejdskraft dertil. Nu fortæller Udbetaling Danmark og ATP, at det går supergodt, og at de ingen problemer har med at tiltrække folk, siger Birgit Fogh Rasmussen, der er kommunaldirektør i Lemvig Kommune.

En ny rapport fra SFI, der stiller skarpt på højtuddannedes flyttemønstre fra by til land viser ellers, at akademikerne i stigende grad siger nej til udkantsdanmark, når krisen kradser. På trods af et stadigt stigende antal arbejdspladser i yderområderne til folk med lange uddannelser, var der 400 færre højtuddannede, der tog turen til yderområderne, da krisen toppede sammenlignet med året før krisen.

130 kvalificerede ansøgere

Skriv hvad du søger