Foto: Mads Krabbe
Foto: Mads Krabbe
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 16 / 2014

Livets gang i Lemvig

Den næsten nyuddannede jurist Gitte Graugaard rejste på tværs af Jylland for at finde sit første faste job i Lemvig. Men de nyuddannede, der tager turen til yderkommunerne, smutter hurtigt igen, hvis ikke de både kan få et spændende arbejde og noget at bruge fritiden til, viser en ny rapport fra SFI.

Det var hverken det skævt bakkede landskab formet af ismasserne for flere tusinde år siden, det rige foreningsliv eller hvad Lemvig ellers kunne finde på at profilere sig på, der fik Gitte Graugaard til at køre til det vestligste Jylland. Det var i stedet et arbejde som jurist i Lemvig Kommune.

– Jeg flyttede kun herover for jobbet. Det lød spændende, og selv om det selvfølgelig var et stort spring at rykke så langt vestpå, så tænkte jeg, at jeg ville prøve det og så se, hvad der ville ske, fortæller hun.

Det er syv år siden, Gitte Graugaard tog køreturen fra studiestorbyen Aarhus til Lemvig, der næppe kan undsige sig udkantsstemplet. Når klokken slår to på en lørdag, har Slagter Mortensen pakket bøfferne væk, Hennings Farvehandel har kørt stativerne med tapetruller og malerpensler ind, og gågaden ligger øde hen. Og om nogle år forsvinder sygehuset i nabobyen Holstebro. Så skal man køre en time for at komme til det nye supersygehus i Gødstrup ved Herning, når det står klar i 2020.

Skriv hvad du søger