Foto: Brian Rasmussen / Scanpix
Foto: Brian Rasmussen / Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 13 / 2014

Beskæftigelse så det batter

I Horsens har de skabt en ny ramme for beskæftigelsesindsatsen, hvor økonomistyringen bliver tæt koblet til arbejdet med de ledige. ”Kan det betale sig-tankegangen” sætter også sagsbehandlernes faglighed fri i den gamle industriby, hvor 19 procent i den arbejdsduelige alder er på offentlig forsørgelse.

Det lyder egentlig helt elementært – på grænsen til det banale. Selvfølgelig skal man se på, hvad der virker, og hvad der kan betale sig, når det handler om at få ledige borgere i arbejde. Det er så også karakteristisk for et Columbus æg – hvis det altså er det, de har i Horsens – at tilskuerne udbryder, ”nå, var det bare det”. Fidusen ligger i, at nogle nytænker formen og rammerne. 

Den, der har været med til at sætte processen i gang, er udviklingskonsulent Lone Bjørn Madsen, der kom til Horsens for halvandet år siden fra et job i evalueringsinstituttet Krevi.

– Jeg tror, mange kommuner arbejder med de her ting, men vi har koblet økonomistyring sammen med beskæftigelsesindsatsen i en grad, som jeg ikke er stødt på i andre kommuner. Vi er gået et skridt videre, og har sat øget fokus på effekten. Det handler om, hvor mange borgere, der kommer i beskæftigelse som følge af vores arbejde. I stedet for at måle på, om vi har holdt de samtaler, vi skal, til de tider vi skal. Det er jo et område med mange regler, siger Lone Bjørn Madsen.

Parret med prisliste

Skriv hvad du søger