Der mangler viden om udlicitering af bløde velfærdsområder. Det skal et nyt forskningsprojekt råde bod på. Modelfoto: Erik Refner / Scanpix
Der mangler viden om udlicitering af bløde velfærdsområder. Det skal et nyt forskningsprojekt råde bod på. Modelfoto: Erik Refner / Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2014

Udlicitering af blød velfærd skal under luppen

Et stort forskningsprojekt er søsat for at undersøge forskellen mellem offentlig og privat velfærd. FOA, som har skudt penge i projektet, langer ud efter tidligere undersøgelser.

Leverer offentlige eller private aktører de bedste løsninger på konkrete velfærdsopgaver? Det spørgsmål skal et forskningsprojekt give et bedre svar på, end hvad tidligere undersøgelser har gjort. Projektet er ledet af lektor Ole Helby Petersen, Roskilde Universitet, men flere andre danske universiteter deltager også.

– Vi har designet projektet, fordi vi mener, at der mangler viden i forhold til et af samfundets helt aktuelle spørgsmål. På velfærdsområderne er der meget, der ikke har været undersøgt til bunds. Tidligere undersøgelser har været baseret på ganske få cases, som ikke giver mulighed for at drage generelle konklusioner i forhold til fordele og ulemper, siger Ole Helby Petersen, der samtidig afviser, at forskningsprojektet skal ses som et direkte modsvar til den kommende konsulentrapport om udlicitering af offentlig velfærd, som Finansministeriet har bestilt.

Mens tidligere undersøgelser har fokuseret meget på prisforskellen mellem de offentlige og private leverandører, skal forskerne også kigge på kvaliteten af servicen og forholdene for både brugere og medarbejdere. 

Skriv hvad du søger