Illustration: Mai-Britt Amsler
Illustration: Mai-Britt Amsler
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 08 / 2014

Højere, længere og hurtigere digitalisering

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi- og handlingsplan har været med til at sætte standarden og dagsordenen for digitaliseringen. Det er tid at begynde arbejdet med en ny, endnu mere visionær plan, inden den gamle udløber, viser en evaluering.

Søg din pension, skriv dit barn op i daginstitution, meld flytning, ansøg om tilladelse til at bygge en ny carport og så videre. Vel at mærke på Nettet. Digitaliseringen gennemsyrer den offentlige sektor.

Hvordan synes kommunerne selv, det går? Konsulentfirmaet Devoteam har gennemført en midtvejsevaluering for KL af Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi- og handlingsplan baseret på en survey blandt kommunaldirektører, digitaliseringschefer og fagchefer, samt kvalitative interviews med udvalgte interviewpersoner.

Omkring 90 procent af deltagerne i undersøgelsen mener, at KL og kommunerne har været dagsordensættende i digitaliseringsprocessen i kraft af Den fælleskommunale strategi- og handlingsplan, der blev lanceret i 2012 og skudt i gang i 2013.

Skriv hvad du søger