Det siges, at man næsten kan gå på vandet i Frederiksberg Svømmehal, fordi badegæsterne svømmer så tæt.  Nu bygger KommuneKredit og Frederiksberg en ny. Foto: Mads Jensen / Scanpix
Det siges, at man næsten kan gå på vandet i Frederiksberg Svømmehal, fordi badegæsterne svømmer så tæt. Nu bygger KommuneKredit og Frederiksberg en ny. Foto: Mads Jensen / Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 06 / 2014

Frederiksberg hopper med på OPP-bølgen

Frederiksberg Kommune og KommuneKredit går sammen om at bygge ny svømmehal. Kommunen bliver lejer og finansieringsselskabet ejer.
tekst Amalie Frøkjær-Rubbås

I 2016 vil der sandsynligvis ikke være lige så meget trængsel i den gamle svømmehal på Frederiksberg, som der er i dag. På det tidspunkt regner Frederiksberg Kommune nemlig med, at det vil være muligt at flyde rundt i nybyggede og større bassiner i Frederiksbergs Flintholmkvarter. Svømmehalsprojektet er et OPP-projekt og bliver finansieret med hjælp fra det kommunalt ejede finansieringsselskab KommuneKredit.

– Vi kommer til at føre projektet ud i livet på en måde, så Frederiksberg Kommune får mere svømmehal, mere gymnastiksal og en lang række andre faciliteter, som f.eks. et wellnesscenter og en café, uden at vi belaster vores anlægsramme. På den måde kan vi stadig bygge flere daginstitutioner og udbygge skolerne, så kommunen kan følge med den stigende befolkningsvækst, forklarer viceborgmester i Frederiksberg Kommune Morten Jung (R).

Færre regninger, mere innovation

Frederiksberg Kommune nøjes altså blot med at skrive under på en lejekontrakt. Et valg, som udover at gøre økonomisk plads til andre anlægsprojekter også har det gode fra OPP-projekterne – nemlig at kommunen får mere for pengene, end hvis de selv havde styret gravkoen.
En række af landets andre kommuner har i løbet af de seneste år også indgået i forskellige OPP-projekter, blandt andet Gribskov Kommune. Med finansiering fra KommuneKredit blev et OPP-projekt sat i værk, som bestod af en skole, en svømmehal og et bibliotek, og også her endte det med at blive betydeligt billigere, end hvis projektet alene havde hvilet på kommunens skuldre. 

Skriv hvad du søger