Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 04 / 2014

Fem KKR er på plads

Alle fem KKR har konstitueret sig. En række udskiftninger betyder, at alle formandsskaber er borgmestre. To formænd er genvalgt.
tekst Tom Ekeroth

Med konstitueringen i KKR Hovedstaden kom alle fem formandskaber på plads. Til forskel fra sidste periode er alle formænd og næstformænd nu borgmestre. I KKR Hovedstaden er Albertslunds socialdemokratiske borgmester Steen Christiansen genvalgt som formand, mens nabokommunen Glostrups borgmester John Engelhardt (V) overtager næstformandsposten fra Jannich Petersen, der var 2. viceborgmester i Gribskov Kommune.

I KKR Sjælland er den hidtidige næstformand Niels Hörup (V), borgmester i Solrød siden 2006, blevet formand. Han afløser Vordingborgs tidligere borgmester Henrik Holmer (S), der har forladt politik. Ny næstformand er Knud Erik Hansen (S), som er borgmester i Faxe.

I KKR Syddanmark er Egon Fræhr (V), borgmester i Vejen, genvalgt som formand. Ny næstformand er Fredericias nyvalgte socialdemokratiske borgmester Jacob Bjerre­gaard. Han afløser den tidligere borgmester i byen Uffe Steiner Jensen (S), der efter en periode som 2. viceborgmester er gået ud af byrådet.

Skriv hvad du søger