Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 02 / 2014

Partnerskab for mad

Et samarbejde mellem seks kommuner og Fødevareministeriet skal levere forslag til nye velfærdsløsninger. Fælles for dem alle er, at de tager udgangspunkt i mad.

Der skal nye, smarte løsninger på menuen, når velfærdsudfordringerne skal tackles. Sådan lyder parolen fra Kommunepartnerskabet, der arbejder på en række pilotprojekter, som alle kredser om mad og måltider.

– Mad og måltider er et fantastisk redskab. Det kan både bruges til læring og inklusion i forhold til børn og unge og til fællesskab og samvær mellem ældre. Så vi arbejder på at få mad og måltider som løsning på velfærdsudfordringer højere op på den kommunale agenda, siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen.

Partnerskabet vil løbende evaluere projekterne, så de kan afgøre, om det virker, og om de skal udbredes til andre kommuner. De vil blandt andet se på, om diabetespatienter får nemmere ved at ændre deres madvaner, hvis de er i et madfællesskab, og i fremtiden om unge kollegianere får flere grøntsager på tallerkenen, hvis de får etableret fællesspisning på kollegiegangen.

Skriv hvad du søger