Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 02 / 2014

Næstved får ny biblioteks- og borgerservicechef

Næstved Kommune har ansat Karen Delfs, specialkonsulent i Fredericia Kommune og tidligere borgmester i Vejle, som ny biblioteks- og borgerservicechef.

Hun efterfølger Nanna D. Stryhn, der er fratrådt for at gå på pension, men frem til udgangen af april er tilknyttet som specialkonsulent på nedsat tid.

Karen Delfs, 50 år, er cand.mag. i tysk og musik fra Aalborg og Syddansk Universiteter samt master i offentlig ledelse (MPG) fra CBS 2012. Hun blev i 1987 lærer på St. Restrup Højskole og et halvt år senere højskolens forstander. I 1990-92 var hun centerleder på Midtbyens Kursussted (uddannelse af langtidsledige) i Fredericia og blev derefter adjunkt på Fredericia Gymnasium. I 1993-2006 var hun lektor på Rosborg Gymnasium i Vejle. Det meste af 2006 havde hun orlov, idet hun i ni måneder frem til kommunesammenlægningen var Vejles borgmester. I januar 2007 blev Karen Delfs seniorkonsulent ved Pluss Leadership A/S i Aarhus, men vendte i april 2008 tilbage til Fredericia som leder af det kommunale Uddannelsescentret Fredericia. Og hun har det seneste år været chefkonsulent i Fredericia Kommunes direktionssekretariat. Karen Delfs tiltræder pr. 1. februar som biblioteks- og borgerservicechef i Næstved Kommune. 

Karen Delfs bor endnu i Vejle, hvor hun var SF-medlem af byrådet fra 1999 (indtrådte som suppleant). Hun var her medlem af økonomiudvalget og formand for børne- og sundhedsudvalget, da hun i april 2006 overtog borgmesterposten efter den navnkundige Flemming Christensen (SF), der flyttede fra byen for at blive administrerende direktør for Kolonien Filadelfia i Dianalund ved Sorø. Karen Delfs var også indvalgt i sammenlægningsudvalget for den nye Vejle Kommune, men trådte ud af byrådet efter sit jobskifte til Aarhus.

Emneord
Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Næstved får ny biblioteks- og borgerservicechef Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger