Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 02 / 2014

Kommuner advarer mod hastværk i nye vandplaner

Miljøministeren lægger op til mere lokal indflydelse på indsatsen for vandmiljøet. Men tidsplanen er presset. Det kan gå ud over resultatet, frygter kommunerne.
tekst Rudi Holm

Kommunerne skal i løbet af de næste måneder være med til at etablere en række såkaldte vandråd rundtom i landet. Rådene skal komme med input til forbedringer af vandmiljøet. Men arbejdet i vandrådene risikerer at drukne i hastværk, lyder advarslen fra KL’s teknik- og miljøudvalgsformand, Martin Damm (V).

– Kommunerne har meget, meget kort tid til opgaven. Der er stor risiko for, at tidspres vil gøre resultatet ringere, end alle ønsker, understregede han for nylig på en konference i København.

For at de 23 mulige vandråd overhovedet kan komme i gang med at levere input til det, der i sidste ende skal munde ud i Danmarks bidrag til at leve op til EU’s vandmiljøkrav, skal rådene ifølge Martin Damm etableres senest i slutningen af marts. Og dét selv om Miljøministeriet først den 1. april melder den nøjagtige ramme ud for indsatskrav, virkemidler og økonomi.

Skriv hvad du søger