Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. / 2013

Tema: Kandidaternes mærkesager

Frem til valget i november sætter Danske Kommuner hver uge fokus på, hvad nuværende og kommende byrådsmedlemmer vil arbejde for de næste fire år.
tekst

Ind med ambitioner og tillid – demokrati kommer ikke af sig selv

Hovedstaden skal blive bedre til at hjælpe nye virksomheder på vej, mener Mikkel Sarbo (R), der selv er iværksætter og ”en ny type politiker”. 

Fra DDR til Ærø – demokrati kommer ikke af sig selv

Efter 5 års pause fra politik er tidligere overborgmester i den tyske by Zwickau, Dietmar Wolfgang Vettermann, stillet op for Ærøs nystiftede lokalliste: Ærø Plus.

Hjælp til boligejerne

Birgitte Schjerning Poulsen (K) vil have grundskylden i Rudersdal Kommune ned. Resten af byrådet har valgt at sænke personskatten, men hun tror på, at borgerne er på hendes side.

Der er gået rygepolitik i fjolletobakken

Kim Gaarsdahl (LA) vil gøre cannabis lovligt i Odense. Idealet er en total legalisering af alle stoffer. Realistisk kan man starte med hash på recept. 

Gladsaxe skal være grønnere

Trine Henriksen (Enh.) vil arbejde for, at Gladsaxe Kommune bliver mere miljøvenlig. Det skal blandt andet ske ved at energirenovere kommunens bygninger og fremme den kollektive trafik.

LÆS OGSÅ Tema: Eksperterne - 98 forskellige valg

Nej til flere dyre konsulenter

Jens Munk (DF) vil hellere lytte til medarbejderne end bruge millioner af kroner på konsulentrapporter. Og så slår han til lyd for mere pragmatisme frem for ideologi.

Mere end truckcertifikater

Dorte Nybjerg (V) vil arbejde for, at Faxe Kommunes arbejdsløse bliver opkvalificeret på den rigtige måde, så erhvervslivet får det, de efterspørger.

Daginstitutionerne skal være fleksible

Pernille Kruse (V) vil sikre, at daginstitutionerne i Holbæk er åbne, når borgerne har brug for det. Et gebyr for børnepasning på skæve tidspunkter sikrer, at forældrene får, hvad de betaler for.

Fokus på inklusionen

Mogens Kruse (SF) vil arbejde for at gøre Thisted Kommune klar til, at folkeskolere-formen for alvor går i gang til sommer. Hvis det skal lykkes, skal der styr på inklusionen.

LÆS OGSÅ Tema: Mit liv i politik

Kulturen og kunstens stemme

Aage Rais-Nordentoft stiller op for Socialdemokraterne i Aarhus. Han vil opprioritere kulturlivet, fordi mere lokal kulturproduktion kan give flere arbejdspladser.

Turbo på sagsbehandlingen

Erik Kirkegaard Mikkelsen (Lokal) vil speede landbrugssager op. Landbruget i Mariagerfjord er med til at betale for velfærden, så de fortjener en hurtig sagsbehandling.

Borgerne skal med i beslutningerne

Anders Bøge (SF) er byrådskandidat i Skive Kommune. For ham bliver borgerinddragelse det væsentligste tema i valgkampen, fordi borgerens input skaber bedre resultater.

Mere sol og vind til Rebild

Leon Sebbelin (R) vil udvikle byområderne og gøre Rebild Kommune til legeplads for nye løsninger. Støtte til borgernes initiativer og forsøg med vedvarende energi er vejen frem.

LÆS OGSÅ Tema: Nedtælling til kommunalvalg 2013

Vi skal have flere skatteydere

Søren Brink (K) vil gøre Jammerbugt mere attraktiv, så flere skattebetalere flytter til kommunen. Det skal opnås ved at sikre et ordentligt serviceniveau.

Vi skal undgå en skævvridning

Mette Nielsen (S) vil kæmpe for, at forskellen mellem de kommunale og private tilbud ikke bliver for stor. Et af midlerne er tilkøbsydelser på de kommunale plejehjem. 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tema: Kandidater Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger