Foto: Jens Astrup / Scanpix
Foto: Jens Astrup / Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 33 / 2013

Sass lover OPP-analyse næste år

I det nye år kommer den OPP-analyse, som regeringen lovede for to år siden. Et klart tegn på, at området er nedprioriteret, lyder det fra DF. Det billede kan pensionsbranchen ikke helt genkende.

Hvis man som borgmester, byrådsmedlem, investor eller entreprenør savner overblik over, hvornår det er hensigtsmæssigt at anvende offentlig-private partnerskaber, må man vente lidt endnu. Men i løbet af 2014 kommer den analyse af OPP-området, som regeringen lovede i regeringsgrundlaget tilbage i 2011. Det fremgår af en skriftlig kommentar fra erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

– Indtil nu har regeringens indsats på OPP-området været rettet mod at skabe gode rammevilkår for OPP og at få de konkrete erfaringer frem i lyset. Vi har igangsat en undersøgelse af barriererne for OPP blandt danske kommuner, som skal vise, hvor der er mest brug for nye tiltag. Undersøgelsen forventes offentliggjort i december i år, skriver ministeren til Danske Kommuner og fortsætter:

– Jeg vil gerne styrke indsatsen på dette område yderligere, blandt andet ved en analyse af, hvornår det er økonomisk fordelagtigt at gennemføre OPP-projekter. Analysen planlægger vi at udarbejde i 2014. Det giver mulighed for at inddrage Produktivitetskommissionens anbefalinger om konkurrenceudsættelse af offentlige opgaver og offentlig-privat samarbejde og altså også om OPP, skriver ministeren.

Skriv hvad du søger