Annette Vilhelmsen (SF) håber, at nye pjecer, som ministeriet har lavet sammen med Børnerådet,  kan medvirke til, at anbragte børn føler sig bedre inddraget. Foto: Sif Meincke
Annette Vilhelmsen (SF) håber, at nye pjecer, som ministeriet har lavet sammen med Børnerådet, kan medvirke til, at anbragte børn føler sig bedre inddraget. Foto: Sif Meincke
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 33 / 2013

Daniel på 8 skal kende sin ret

Nye pjecer fra Børnerådet skal sikre, at anbragte børn og unge kender deres rettigheder bedre. Børnenes minister Annette Vilhelmsen (SF) håber samtidig på at fjerne tabuerne, der knytter sig til at være anbragt.

Børnene skal i centrum. Det er målet med en ny serie af publikationer til anbragte børn og unge, som Børnerådet har udarbejdet sammen med Social-, Børne- og Integrationsministeriet. De tre pjecer og en børnebog er målrettet hver sin aldersgruppe. Det skal sikre, at ingen bliver glemt. 

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2013_DK-33___Side-28-1_263.jpg

Børnerådets materiale

  • ”Nadia og Magnus flytter hjemmefra” – en børnebog til og med 7 år.
  • ”Når du ikke kan bo derhjemme” – to hæfter målrettet henholdsvis 8-11-årige og 12-17-årige.
  • ”Når du fylder 18 år” – om efterværn.

– Vores undersøgelse blandt anbragte børn viser, at der i nogle sammenhænge tales hen over hovedet på børnene. Uden at skære alle kommuner og institutioner over én kam, så har der været huller i den behandling, børnene har oplevet. Derfor har vi med det nye materiale præciseret børnenes rettigheder. Samtidig giver det sagsbehandlerne noget konkret at tale ud fra, når de taler med børnene, siger Børnerådets formand Per Larsen.

Skriv hvad du søger