Lektor og ph.d. Ole Helby  Petersen er med egne ord ”nok lidt skeptisk” over for offentligt-private partner- skaber – først og fremmest fordi de danske erfaringer  er sparsomme og de udenlandske meget blandede. Foto: Jaob Carlsen
Lektor og ph.d. Ole Helby Petersen er med egne ord ”nok lidt skeptisk” over for offentligt-private partner- skaber – først og fremmest fordi de danske erfaringer er sparsomme og de udenlandske meget blandede. Foto: Jaob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 31 / 2013

De lokkende partnerskaber

Der er gevinster ved samarbejdet og i nogle tilfælde også totaløkonomien, men der er god grund til at være skeptisk over for den private finansiering forbundet med OPP, mener en af Danmarks førende OPP-eksperter Ole Helby Petersen.

Når man smager på ordene, lyder ”offentligt-privat partnerskab” ganske besnærende, mener lektor og ph.d. Ole Helby Petersen, Roskilde Universitet. 

– At arbejde sammen i partnerskaber er noget, ingen kan være imod. Vi lever selv ofte i partnerskaber i vores private liv, og det med at indgå dem i det professionelle liv lyder jo umiddelbart tillokkende. Derfor oplever vi en nysgerrighed over for OPP som samarbejdsform, og derfor er det et stærkt politisk brand lige nu, vurderer han, der tidligere var ansat ved KORA og har bidraget til mange rapporter og videnskabelige artikler om emnet, der har belyst både de danske og internationale erfaringer.

I selve samarbejdet med den private partner er der visse gevinster at hente, blandt andet i kraft af at den samme part bygger og efterfølgende vedligeholder.

Skriv hvad du søger