Foto: Jakob Carlsen
Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 26 / 2013

Stærk kvinde påkrævet

Det bliver en hård kamp for Køges borgmester Marie Stærke (S), hvis hun skal fastholde borgmesterkæden efter kommunalvalget. De borgerlige partier vil gerne have fingrene i det eftertragtede smykke, men heller ikke blandt hendes egne allierede er der en klar opbakning til den unge socialdemokrat.
tekst Martin Mølbæk Larsen

Lige siden 1921 har Socialdemokraterne siddet på magten i den gamle industriby Køge. Men den æra kan snart være slut.

Der er nemlig lagt op til et tæt valg i Køge. Borgmester Marie Stærke sidder i forvejen på et snævert flertal, og alliancepartneren Dansk Folkeparti, der ved sidste valg var i valgforbund med Socialdemokraterne, har denne gang valgt ikke at gå sammen med det traditionelle borgmesterparti på forhånd. Dermed er det meget usikkert, om den unge borgmester igen kan få samlet et flertal bag sig på valgnatten. Det bekræfter Niels Rolskov, der er spidskandidat for Enhedslisten.

Foto: Jakob Carlsen

Palle Svendsen (V) står i spidsen for det borgerlige valgforbund med Liberal Alliance og Demokratilisten, hvis erklærede mål er at vælte Marie Stærke (S) af pinden. Det kan blive et historisk nyt flertal i Køge, hvor borgmesteren siden 1921 har været socialdemokratisk.

Skriv hvad du søger