Foto: Susanne Øhrgaard
Foto: Susanne Øhrgaard
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 26 / 2013

Mere end truckcertifikater

Dorte Nybjerg (V) vil arbejde for, at Faxe Kommunes arbejdsløse bliver opkvalificeret på den rigtige måde, så erhvervslivet får det, de efterspørger.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2013_Parti-logoer___Venstre_263.jpg

Blå bog, Dorte Nybjerg

  • 45 år
  • Spidskandidat for Venstre i Faxe Kommune
  • Har siddet fire år i Faxe Byråd
  • Uddannet hos SAS, senere merkonom. Nu konsulent hos Institut for Karriereudvikling
  • Dorte bor med sin kæreste. De har tre børn

Mærkesagen 

– Vi skal sikre beskæftigelsen i Faxe Kommune. Vi har nogle store virksomheder, som tidligere har taget en masse ufaglært arbejdskraft. Men i dag skal du altså kunne en masse forskelligt for at kunne betjene maskiner og indgå i produktionen. Så vi skal sørge for, at de arbejdsløse bliver opkvalificeret på den rigtige måde og ikke bare får stukket et truckcertifikat i hånden. Det får de altså ikke et arbejde af.

For at få folk i arbejde skal vi også sikre gode rammer for erhvervslivet. Først og fremmest gennem et bedre samspil mellem kommunen og erhvervslivet. Det betyder blandt andet, at kommunens forvaltning ikke skal være for bureaukratisk, når virksomheder henvender sig med byggeplaner eller lignende. I stedet for bare at sige ”nej, det kan ikke lade sig gøre”, så skal forvaltningen i stedet være mere samarbejdsvillig og hjælpe med at finde gode, alternative løsninger til virksomhederne. Får vi gjort det, kommer arbejdspladserne forhåbentlig også.

Det har jeg lavet i byrådet

Skriv hvad du søger