foto: Janus Nielsen, Covermodels
foto: Janus Nielsen, Covermodels
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 26 / 2013

Daginstitutionerne skal være fleksible

Pernille Kruse (V) vil sikre, at daginstitutionerne i Holbæk er åbne, når borgerne har brug for det. Et gebyr for børnepasning på skæve tidspunkter sikrer, at forældrene får, hvad de betaler for.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2013_Parti-logoer___Venstre_263.jpg

Blå bog, Pernille Kruse

  • 51 år
  • Venstre
  • Har siddet i Holbæk Byråd siden 1. januar 2006
  • Arbejder som kundemedarbejder i Nordea. Tidligere selvstændig
  • Pernille er gift og har to børn og to børnebørn

Mærkesagen 

– For otte år siden gik jeg til valg på, at vi skulle have noget mere fleksibilitet i vores dagtilbud, og i denne periode skal det lykkes. Jeg vil gerne have, at man følger med tiden og ser på, hvad vi byder familierne i dag. Butikkerne har jo nærmest døgnåbent, men vores unge mennesker har ikke mulighed for at få passet deres børn andet end mellem halv syv og fem cirka. 

Så jeg kunne rigtig godt tænke mig, at vi i hvert af vores distrikter har en institution, som er åben mere eller mindre i døgndrift. Det burde vi afprøve, og jeg ved, at administrationen på vores opfordring er begyndt at kigge på det. Min idé, som jeg har haft, siden jeg blev valgt ind, er, at forældrene kan fortælle daginstitutionen, hvornår de har brug for at få passet deres børn. Så skal det koste et gebyr, hvis man vil have passet sine børn for eksempel efter klokken fem. På den måde kan institutionen planlægge, hvornår der skal være pædagoger på arbejde, og hvornår de ansatte kan holde ferie. Og forældrene ved, at de får lige præcis, hvad de betaler for. 

Skriv hvad du søger