Fotoarkiv
Fotoarkiv
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 25 / 2013

Kulturen og kunstens stemme

Aage Rais-Nordentoft stiller op for Socialdemokraterne i Aarhus. Han vil opprioritere kulturlivet, fordi mere lokal kulturproduktion kan give flere arbejdspladser.
tekst Martin Mølbæk Larsen

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2013_Parti-logoer___Socialdemokrat_263.jpg

Blå bog, Aage Rais-Nordentoft

  • Socialdemokratiet
  • Selvlært filminstruktør og forfatter
  • Medlem af byrådet siden 1.1.2010
  • Medlem af kulturudvalget og tvangsfjernelsesudvalget
  • Gift og har to børn på 19 og 11.

Mærkesagen 

– Vi skal tænke kulturen som arbejdspladser i stedet for udelukkende at betragte det som pynt. Især i en by som Aarhus, der jo er rig på antallet af skabende kunstnere og iværksættere, har vi et stort potentiale for, at disse brancher kan vokse. I lande som Sverige og Island kommer over 10 procent af bruttonationalproduktet fra kultur- og underholdningsindustrien. Der mener jeg faktisk, at Danmark halter bagud, og derfor bør vi i Aarhus gøre en mere aktiv indsats for at følge det gode eksempel, som vores broderlande viser.

De kulturmidler, vi har, skal i højere grad tænkes som erhvervsmidler, end det er tilfældet i dag. Mange har en forestilling om, at kultur udelukkende er et beløb, som bruges på en engangsforestilling, og så stopper den der. Men det er ikke tilfældet. Aarhus Kommune har eksempelvis den vestdanske filmpulje, som giver støtte direkte til film- og medieproduktion, hvis det lever op til en række kvalitetskrav.

Skriv hvad du søger