Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 25 / 2013

Gode generationsskifter og holdbare højborge

Der er generationsskifte i Ballerup, Herlev og Rudersdal, men kommunerne i Region Hovedstaden bliver formodentlig der, hvor der sker mindst i forbindelse med valget den 19. november. Både Vestegnen og whiskybæltet har stadig holdbare højborge.
tekst Tom Ekeroth

På vej til valget

I fem numre i træk kigger Danske Kommuner i den kommunalpolitiske krystalkugle. Hvilke kommuner kan være særligt interessante at følge på valgnatten? Her følger en analyse af kommunerne i Region Hovedstaden forud for KV13.

Albertslund:

Steen Christiansen (S) kom godt fra start som borgmester, og den tidligere skoleleder markerede sig under lærerforhandlingerne i foråret. S, SF og Enhedslisten har tilsammen 16 af de 21 pladser.

Stemmerne kan sagtens skifte imellem dem, og i den borgerlige opposition kan Danske Folkeparti få fremgang. Men det vil ikke være nok til et magtskifte.

Allerød:

Byrådet har 21 pladser, men seks partier, to lister og en løsgænger (tidligere konservativ) deles om dem. Sidste konstituering var en af de turbulente, og det bliver heller ikke nødvendigvis let denne gang.

Skriv hvad du søger