Foto: Jakob Carlsen
Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 25 / 2013

Den umulige kabale

Endnu et drama er under opsejling, når Helsingør Kommune til november skal finde sin næste borgmester. Johannes Hecht-Nielsen (V) kuppede sig til posten i 2009, men denne gang ser det ikke ud til, at han kan trylle et flertal frem på samme måde som sidst. Der er dog ingen klar arvtager.

Der er lagt op til en konstitueringsgyser i Helsingør Kommune. Indtil videre vil ingen pege på den siddende borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V), de Konservative har været i opløsning over en længere periode, og den røde blok ser ikke ud til at kunne blive enige om, hvem af deres spidskandidater der bør blive borgmester. Til gengæld er de fleste partier rørende enige om, hvad der skal ske med Helsingør. Skolerne skal være gode, erhvervslivet skal have gode rammer, og sundhedshuset, som afløser det nu lukkede sygehus, skal være godt. Verdens bedste, siger de fleste.

Foto: Jakob Carlsen

Med en valgkamp uden de store stridspunkter vil der så i stedet være masser af tid til at genoptage diskussionen om, hvem der løb fra hvilke aftaler efter valget i 2009. 

Kongespillet

Skriv hvad du søger