Foto: Poul Hansen Fotografi
Foto: Poul Hansen Fotografi
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 24 / 2013

Borgerne skal med i beslutningerne

Anders Bøge (SF) er byrådskandidat i Skive Kommune. For ham bliver borgerinddragelse det væsentligste tema i valgkampen, fordi borgerens input skaber bedre resultater.
tekst Martin Mølbæk Larsen

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2013_Parti-logoer___SF_263.jpg

Blå bog, Anders Bøge

  • 53 år
  • SF
  • Driver sit eget autoværksted
  • Halvanden periode i Skives kommunalbestyrelse
  • Formand for miljø- og teknikudvalget
  • Anders er gift og har tre børn

Mærkesagen 

– Borgerne skal være med i første parket, når beslutningerne skal træffes. I Skive Kommune har vi simpelthen ikke haft en ordentlig proces i forhold til at få inddraget borgerne i de politiske beslutninger, når det eksempelvis gælder kommuneplaner og lokalplaner. Det vil jeg kæmpe for at få lavet om på. 

– Jeg vil gerne inddrage flere lokalborgere i beslutningerne, da de ved, hvor skoen trykker. Vi har kørt en række byfornyelsesprojekter i kommunens små landsbyer, hvor fremmødet er rigtig stort. 150 ud af 300 indbyggere i en af vores landsbyer mødte op til et lokalt høringsmøde om idéerne for området. Desværre gør det store fremmøde sig ikke gældende i hovedbyen, og det, synes jeg, er en skam. For at gøre noget ved det har jeg før prøvet at stikke lidt til det lokale erhvervsliv ved at fortælle dem, at hvis de ikke mødte op til høringsmøderne, så ville vi ikke sætte penge af til byfornyelse i deres område. I den konkrete sag virkede det efter hensigten, for de tog derefter aktiv del i lokalområdets videreudvikling. Det er vigtigt, at det ikke udelukkende er politikerne, der kommer med indsparkene til de lokale beslutninger, fordi de lokale ofte har en bedre indsigt i, hvor de største problemer ligger.

Det har gjort indtryk på mig

Skriv hvad du søger