Foto: Nyborg Kommune
Foto: Nyborg Kommune
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 21 / 2013

Kinesere investerer i Nyborg

Ejendommen Sølyst i Nyborg er blevet købt af et kinesisk firma, som vil ombygge det til et kursuscenter for kinesiske investeringsfolk. Derudover har firmaet indgået en samarbejdsaftale med Nyborg Kommune, som kan bringe vækst til hele Fyn.
tekst Martin Mølbæk Larsen

Foto: Nyborg Kommune

Sølyst

Nyborg Kommunes borgmester Erik Christensen (S) indgik den 21. august en samarbejdsaftale med formanden fra Guoxin Investment Group, Yan Wang, der skal bringe et kinesisk væksteventyr til den fynske købstad. Det kinesiske firma har i den forbindelse købt ejendommen Sølyst for 14 millioner kroner.

En ny samarbejdsaftale skal bane vejen for et øget forretningsmæssigt, turismemæssigt og kulturelt samarbejde i fremtiden. Det er Nyborg Kommune, der har indgået aftalen med det kinesiske firma Guoxin Investment Group.

Samarbejdsaftalen er kommet på plads i forlængelse af de 14 millioner kroner, som firmaet har investeret i ejendommen Sølyst i Nyborg. Planen er, at det skal bygges om til et kursuscenter for forretningsfolk og andre kinesere på besøg i Danmark. Det bliver estimeret til, at op i mod 10.000 kinesere årligt vil komme til at strømme til den fynske købstad.

Skriv hvad du søger