Kristian Thulesen Dahl (DF) taler med vælger på Kerteminde Havn. Foto Hung Ti Vu
Kristian Thulesen Dahl (DF) taler med vælger på Kerteminde Havn. Foto Hung Ti Vu
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 21 / 2013

DF fisker stemmer til søs

Dansk Folkeparti sparker den kommunale valgkamp i gang. På en 10-dages sejltur kaster partitoppen glans over de lokale partiforeningers kampagner og forsøger at sikre opbakning på samme niveau som på landsplan.

Teltpavillionen er slået op, bannerne er hejst, og de Dansk Folkeparti-blå flag med partiets logo er delt ud til de lokale, der har valgt at bruge fredag formiddag på Kerteminde Havn. Med fiskerihavnen på bagbords side og lystbådehavnen med et aflyst prestigebyggeri på styrbords side sejler skonnerten Halmø ind i havnen. Kristian Thulesen Dahl (DF) og fire andre folketingsmedlemmer står i stævnen, alle iklædt sommertøj og brede smil, og vinker til de lokale på havnen. Skibet lægger til kaj, og en veloplagt partiformand sørger for at få smidt trossen over rælingen og ind på kajen, hvor en pressemedarbejder fra partiet står klar til at fortøje skibet.

Borgmesterposterne er ikke afgørende. Jeg vil gerne arbejde for, at Dansk Folkeparti vokser stille og roligt, så folk stemmer på os, fordi de føler sig som en del af vores projekt.

Kristian Thulesen Dahl (DF)

Det har været en turbulent medieuge. Politiske kommentatorer vurderer, at tiden er inde til, at DF kan gøre sig forhåbninger om en borgmesterpost hist og her. Rundt omkring i landet titter Dansk Folkeparti-medlemmer med en bykonge i maven frem. De bekendtgør, at de vil pege på sig selv, når kommunalbestyrelserne skal konstituere sig efter valget i november. Kristian Thulesen Dahl forsøger at få borgmesteraspiranterne til at slå koldt vand i blodet. Førsteprioritet er maksimal indflydelse, og så må borgmesterposterne følge med eller ej, lyder meldingen. Og så skulle den diskussion være lukket.

Skriv hvad du søger