I Champagneklubben mødes kvinder over et glas koldt boblevand for at fremme kvinders rolle i lokalpolitik. Privatfoto
I Champagneklubben mødes kvinder over et glas koldt boblevand for at fremme kvinders rolle i lokalpolitik. Privatfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 13 / 2013

Tør du stille op?

Champagneklubben har holdt sit tredje arrangement med det formål at få flere kvinder i byrådet. Champagneklubben har eksisteret i snart én valgperiode og er en tværpolitisk gruppe af kvinder i Guldborgsund Byråd
tekst Lene Hatt

Champagneklubben blev oprettet kort før sidste kommunalvalg på initiativ af nogle kvindelige byrådsmedlemmer i Guldborgsund. De inviterede alle kvinder, der stillede op til byrådet, til en cykeltur gennem Nykøbing med efterfølgende møde i Nykøbing Teater. Vejret var selvfølgelig skønt den lørdag i november, hvor vi med balloner og flag kørte fra Føtex på den ene side af Guldborgsund til Torvet på den anden side. Vi kaldte det en kvindeaktionsdag og gjorde højlydt opmærksom på os selv under parolen: "Vi cykler for klimaet – og flere kvinder i politik".

Gennem gågaden fik vi en del snak med folk, der undrede sig over sådan en flok kvinder. Mødet på teateret mundede ud i, at vi ville lave en tværpolitisk gruppe, hvis formål dels var at støtte hinanden i byrådet og dels at arbejde for flere kvinder i byrådet. For som der står i kommunens ligestillingspolitik, så er menneskelig mangfoldighed med til at skabe fornyelse og udvikling og afspejler det samfund, kommunen er en del af.

Så det er da pinligt, at vi stadig kun er otte kvinder ud af 29 byrådsmedlemmer – altså lige under 30 procent i Guldborgsund Byråd, når den kvindelige andel af borgere i Guldborgsund er over 50 procent.

Skriv hvad du søger