Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 13 / 2013

Tigerspringet der blev til et loppespring

Siden 1990 har der ligget en statslig opfordring til kommunerne om at bruge arbejdsklausuler, når byggeopgaver sendes i udbud. Alligevel benytter kun et mindretal af kommuner sig af muligheden. Nu er regeringen på vej med en opstramning af kravet
tekst Rudi Holm

Landets kommuner skal stramme op om kontrollen med de udenlandske arbejdere. Sådan lyder kravet fra regeringen som led i udmøntningen af finansloven for 2013. Der lægges nu op til en aftale med kommunerne, så de i højere grad forpligtes til at bruge såkaldte arbejdsklausuler for at forhindre løndumping og unfair konkurrence.

– I Aarhus Kommune er vi meget positive over for arbejdsklausuler. Det er utrolig vigtigt, at vi bekæmper social dumping. Der skal være orden i løn- og arbejdsforhold, når vi udbyder kommunale opgaver og får andre til at løse opgaver for os. Derfor er jeg tilhænger af, at man breder det ud, sådan at det er noget, alle kommuner tager med, når de arbejder med udbud, siger Aarhus-borgmester og formand for KL’s arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg Jacob Bundsgaard (S).

– Noget tyder på, at det her bliver et tema ved de kommende økonomiforhandlinger i Finansministeriet. Risikerer opgaverne ikke at blive dyrere for kommunerne med dette forslag?

Skriv hvad du søger