Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2013

Stil op til byrådsvalget i november

Lad os én gang for alle tage livet af de negative myter om vilkårene i byrådsarbejdet. Der er nemlig masser af gode grunde til at gå ind i lokalpolitik
tekst Jørgen Gaarde (S), borgmester i Skanderborg Kommune

KRONIK: Det er spændende, og det giver indflydelse at være med i lokalpolitik. Det kan måske overraske, når debatten omkring politikernes arbejdsvilkår hvert fjerde år er fyldt med banaliteter og myter. Myterne fortjener at blive vendt i luften, for bag hver eneste myte gemmer der sig også en anden historie. Lad mig gennemgå de ti mest almindelige myter her.

Det er en misforståelse, at alting tager lang tid i politik. Men det er rigtigt, at de vigtige ting tager lang tid. Ofte er det netop her, i de engagerende processer uden for byrådssalen, at politikernes arbejdsglæde ligger.

Myte nummer ét lyder, at det generelt ikke er attraktivt at være kommunalpolitiker. Men var det tilfældet, ville byrådsmedlemmer ikke kæmpe for genvalg. Vi stiller jo op igen og igen, fordi det politiske arbejde giver os nære menneskelige relationer, indflydelse, skaberglæde, indsigt og udsyn. Langt de fleste kommer til at mindes det politiske arbejde som et højdepunkt i livet.

Skriv hvad du søger