Foto: Lene Esthave
Foto: Lene Esthave
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2013

Aabenraas mor går på pension

Aabenraas bydronning Tove Larsen (S) stopper som borgmester efter 32 år i politik. Hun ser frem til, at det ikke længere er hende, der skal have svar på alle spørgsmål. Men selv om der kun er ni måneder tilbage, så stopper hendes arbejde for kommunen ikke, før valget er overstået
tekst Morten Kaiser

Tove Larsen siger farvel og tak efter valget i november. Siden 1994 har hun været borgmester, først i Rødekro og siden i den nye Aabenraa Kommune. Selvom tiden som borgmester har været fyldt med spændende oplevelser og store udfordringer, så er det bedst at stoppe, mens legen er god.

– Allerede ved sidste valg gjorde jeg op med mig selv, at jeg ikke ville genopstille. Jeg når folkepensionsalderen her i maj måned, og har været med i politik i 32 år, når året er omme. Så jeg synes, at jeg har gjort min borgerpligt efterhånden, siger Tove Larsen.

Hun er blevet mødt af forskellige reaktioner på sin beslutning om at stoppe, men hun er overbevist om, at det er den rigtige.

– Mange siger, at de godt kan forstå min beslutning. Andre synes, at jeg burde tage en periode mere. Men der er sikkert også dem, der synes, at det er på tide, at jeg går. Jeg mødte for nyligt en vietnameser, der sagde til mig, at jeg jo havde været som en mor for dem, så hun spurgte, hvem der nu skal være deres mor. Så det bliver da underligt at stoppe efter så mange år, men jeg har det godt med, at jeg selv har besluttet, at jeg går, så det ikke sker, hvis man taber et valg, siger hun.

Skriv hvad du søger