Foto: Hung Tien Vu
Foto: Hung Tien Vu
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 09 / 2013

Ung med indflydelse

I sin første valgperiode som byrådsmedlem har Mikkel Dragmose-Hansen måttet tage hårde beslutninger, når der skulle findes besparelser på budgettet. Men han har også prøvet at få mærkesager gennemført i tæt samarbejde med borgerne, og det driver ham til at fortsætte arbejdet
tekst Martin Mølbæk Larsen

Mikkel Dragmose-Hansen er med sine 26 år en ung spire i den kommunalpolitiske verden. Alligevel er han allerede nu ved at have gennemført sin første valgperiode som kommunalpolitiker i byrådet i Middelfart Kommune. Det har været en periode, der både har budt på mange succesoplevelser, men som også har haft nedskæringer og benhårde prioriteringer på programmet. 
Blandt de svære beslutninger var blandt andet lukning af børnehaver, nedlæggelse af busruter og øget brugerbetaling på aktivitetskørsel til ældre. Det er bestemt ikke den slags, man normalt forbinder med klassisk SF-politik, og det har da også gjort ondt på den unge SF’er.

Blå bog

Mikkel Dragmose-Hansen (SF), 26 år gammel, medlem af kommunalbestyrelsen i Middelfart Kommune siden 2010, hvor han er næstformand for skoleudvalget og medlem af børn-, unge og fritidsudvalget. Til daglig læser han politik og administration på Aalborg Universitet, hvor han forventer at afslutte sit studie til sommer

– De mange nedskæringer var en hård måde at komme ind i politik på. Men desværre har vi måttet konstatere, at økonomien kræver nogle benhårde prioriteringer, derfor kan vi heller ikke holde liv i børnehaver, hvor der ikke er børn nok at passe, siger han.

Skriv hvad du søger