Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2013

Fire korte til jobcenterchefen: Som et hus uden elektricitet

De kommunale jobcentre har brug for et halvt år til at få ny lovgivning indarbejdet i rutiner og maskiner. Næstveds jobcenter vil gerne invitere statens embedsmænd til at få indsigt i jobcentrets dagligdag
tekst Sidsel Boye

Forleden tjekkede jobcenterchefen i Næstved Christian von Benzon lige for en sikkerheds skyld en ekstra gang regeringsgrundlagets ordlyd, for at se, hvad der stod om praksis i forbindelse med ny lovgivning. Og jo, han huskede rigtigt. Der stod, at større organisatoriske ændringer på beskæftigelsesområdet ville blive forberedt grundigt og annonceret i god tid og i dialog med de berørte parter.

Folk tror, at sygedagpenge er noget, man får, fordi man er syg. Men sådan er det ikke. Man får sygedagpenge, fordi man er uarbejdsdygtig på grund af sygdom, og det er ikke det samme. Man er jo ikke nødvendigvis uarbejdsdygtig, fordi man er syg. Det er der mange mennesker, der er levende eksempler på.

Jobcenterchef Christian von Benzon

I praksis landede de seneste to større lovændringer på jobcenterchefens bord kort før jul, og de skulle være indarbejdet og på plads, da jobcenteret slog dørene op 2. januar i år.

Skriv hvad du søger