Foto: Thomas Søndergaard
Foto: Thomas Søndergaard
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 02 / 2013

Digitalisering kræver samarbejde

Der skal samarbejdes både internt og eksternt, hvis kommunerne skal have digitaliseret borgerne i 2015, mener borgerservicechefen fra Aarhus. Her har man allerede godt fat i seniorerne takket være partnerskaber og frivillige hjælpere
tekst Kenneth Konrad Knudsen

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2013_DK-2_Bokse___Side-32-1_263.jpg

Befri dine ringbind

Et af de næste seje træk i Aarhus bliver at få borgerne til at tilmelde sig digital post. På banegården i Aarhus hænger 300 måger, lavet af ringbind, og skaber opmærksomhed om fordelene ved digital post. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand for kultur og borgerservice Marc Perera Christensen (K) var med til at igangsætte kampagnen "Befri dine ringbind" den 10. december.

Foto: Thomas Søndergaard

På banegården i Aarhus kan man for tiden opleve 300 spraglede måger, som flakser lidt i gennemtrækket i den lange hall. Mågerne er lavet af tomme ringbind, som kommunen har fået tilovers i takt med digitaliseringens indtog. Under sloganet "Befri dine ringbind" skal mågerne i de næste måneder skabe opmærksomhed om fordelene ved at tilmelde sig digital post.

Ringbindsmågerne er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Kommunes magistrater, som har indsamlet de tomme ringbind, en produktionsskole, som har klippet ringbindene ud til måger, SFO­-børn, som har pyntet mågerne, og så Borgerservice, der har søsat projektet og været tovholder undervejs. I alt er det blevet til 700 måger, som udover banegården kan ses i Borgerservice på rådhuset og på hovedbiblioteket.

Skriv hvad du søger