Illustration: Mai-Britt Amsler
Illustration: Mai-Britt Amsler
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 34 / 2012

Få en ud-af-sofaen oplevelse

Kommunerne er langt fra at have brugt deres årligt udmeldte kvote af løntilskudsjob. Det er der heller ingen, der forventer af dem. Men det betyder, at der i princippet er rigtig gode muligheder for de ledige, som godt kunne tænke sig at bruge tiden til at få noget på cv’et og komme ind i et større netværk
tekst Sidsel Boye

Hvis du bliver ledig i morgen, går der tre måneder, inden du møder jobcenteret. I den tid går man ned i gear. Man fylder dagen med alt det, man før klarede efter normal arbejdstid, og man glemmer, at man har flere gear i gearboksen. Derfor er Holbæk den kommune, der aktiverer tredjemest.

Arbejdsmarkedschef Kasper Deleuran Kyed

Der er ingen grund til, at ledige går derhjemme og bliver deprimerede over, at de ikke får vedligeholdt deres kvalifikationer og ikke er en del af et professionelt netværk. Det viser et blik på den årlige statistik over, hvor mange ledige kommunerne selv tager i løntilskud.

Er man parat til at arbejde for sine dagpenge eller sin kontanthjælp, er der således masser af muligheder for at finde et kommunalt løntilskudsjob og få sig en ud-af-sofaen-oplevelse, som det hedder i embedsmand-slang.

Skriv hvad du søger