–  Vi går ikke ud og kræver, hvor ofte de ældre skal have en ny tandbørste. Vi måler i stedet på, om brugerne og plejepersonalet er tilfredse, siger ældrechef Jørgen Andersen fra Syddjurs. Foto: Colourbox
– Vi går ikke ud og kræver, hvor ofte de ældre skal have en ny tandbørste. Vi måler i stedet på, om brugerne og plejepersonalet er tilfredse, siger ældrechef Jørgen Andersen fra Syddjurs. Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 31 / 2012

Kommuner og virksomheder i fælles dans

Der er barrierer, men der er også masser af muligheder for at udvikle nye løsninger i offentlig-private partnerskaber. Det viste debatten på en ny konference
tekst Rudi Holm

– Der er ingen berøringsangst i kommunerne over at udbyde opgaver og samarbejde med det private erhvervsliv. Det var der måske for 10-15 år siden. Men det er et afsluttet kapitel. Netop i disse år sker der meget store forandringer i den offentlige sektor.

Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S) hamrede for nylig en tyk pæl gennem myten om, at kommunerne skaber barrierer for øget samarbejde mellem det offentlige og private.

Kommunernes udbud

Kommunerne konkurrenceudsatte i 2011 samlet for 25 procent mod 24,9 procent i 2010. Det var lidt bedre end den offentlige sektor som helhed, der kun konkurrenceudsatte for 24,6 procent i 2011.

Kommunerne havde samlede driftsudgifter i 2011 på 218 milliarder kroner. Heraf blev der konkurrenceudsat for 55 milliarder kroner.

Silkeborg Kommune tog sidste år det største spring i konkurrenceudsættelse af alle kommuner med en stigning på 5,5 procent fra 21,9 procent i 2010 til 27,4 procent i 2011.

Skriv hvad du søger