Foto: Gordon Dale Larry / Polfoto
Foto: Gordon Dale Larry / Polfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 22 / 2012

Grøn energi kan måles i lykke

I Bhutan måler man ikke vækst i BNP, men Brutto National Lykke. KL har været med til at udvikle demokratiet i det lille kongedømme i Himalaya. En delegation af Bhutan-borgmestre og -embedsmænd kom og søgte inspiration og vækstpotentiale hos danskerne – der som bekendt er verdens lykkeligste folk

– Det blæser faktisk ret meget i bjergene. Der kunne vindmøller godt bruges. Det kunne helt klart hæve levestandarden i de afsidesliggende landsbyer. I dag bruger vi solceller, men det er ikke så stabilt, siger Karma Sherab Thobgyal.

Han er borgmester i kommunen Samdrup Jongkbar, der med mere end 10.000 indbyggere er en af de største kommuner i Bhutan. Sammen med en række borgmesterkollegaer, kommunaldirektører og statslige embedsmænd er han på besøg hos Middelgrundens Vindmøllelaug, der har kontor på Rådhuspladsen i København.

Besøget hos det private interessentselskab, der driver 20 store vindmøller i Københavns havn, er en del af det program, som KL’s konsulentvirksomhed KLK har sammensat til gæsterne fra Bhutan.

Skriv hvad du søger